Rezervacije : +385 (1) 4683 832 / +385 (99) 5049 730

Bio Alkalni Paket

Comments are Off

U samo 24 sata alkalizirajte se sa hladno prešanim sokovima Dr.NB.

Gotovo sve što pojedemo probavlja se pa se mjerenjem pH vrijednosti u ostacima hrane nakon probave određuje kemijska reakcija: je li hrana bila kisela ili lužnata? Kao što često istaknem, , naša su tijela prirodno lužnata i ne godi im previše kisele hrane. Kad pojedemo neku vrstu hrane i nakon što ju je tijelo probavilo, mjerimo pH tijela. PH je kratica za potential of hydrogen i pokazatelj je kiselosti ili alkalnosti određene namirnice na ljestvici od 0 do 14, gdje pH 7 znači neutralnu vrijednost. Sva hrana čija je pH vrijednost niža od 7 je kisela, a ona iznad 7 je alkalna. Znači, što niža pH vrijednost, to je hrana kiselija.
Većina mesnih i mliječnih proizvoda bit će alkalna prije nego što uđu u tijelo, ali nakon probave njihova pH vrijednost se smanjuje zahvaljujući visokom sadržaju bjelančevina koje se sastoje od aminokiselina. Kalcij povećava alkalnost, stoga će neki mliječni proizvodi nakon probave biti više, a drugi manje kiseli, ovisno o tome koliko kalcija sadrže.
S druge strane, mjerenja pH tijela, ponajprije urina, pH testnim trakama u osoba na visokoproteinskoj dijeti pokazivat će alkaline vrijednosti jer će tijelo otpuštati kalcij kako bi neutraliziralo višak bjelančevina, ali te će vrijednosti biti lažne.
Zapamtite da je unos vode isto tako važan kao i unos hrane. Naše tijelo čini 70 posto vode, a krv 94 posto vode, što dovoljno pokazuje koliko je voda važna. Pijte kvalitetnu, čistu vodu, a izbjegavajte unos aromatiziranih voda koje mogu sadržavati umjetna sladila. Ona ne samo da će pogoršati zdravi pH tijela, već su dokazano kancerogena. Ako se pak pitate kako možete sami provjeriti reagira li vaše tijelo kiselo ili alkalno, testirajte pH testnim trakama urin ili slinu.
Alkalno, odnosno lužnato stanje, naše tijelo doista voli.

Kada pojedemo kiselu namirnicu, odnosno nakon što takvu namirnicu probavimo, ona ostavlja kiseli trag u tijelu i ako jedemo previše kiselih namirnica, smanjuje se pH tijela i nastaje stanje poznato kao acidoza ili prevelika kiselost. Kako acidoza šteti tijelu? Acidoza dugoročno usporava rad tijela stvarajući manjak energije, lošiji zdravstveni profil i, naravno, probleme s prekomjernom težinom. Još je važnije da nastaje manjak esencijalnih minerala, poput kalcija, magnezija i kalija, jer njihovim otpuštanjem tijelo pokušava neutralizirati višak kiselosti, odnosno uspostaviti zdravu pH ravnotežu, koja iznosi oko 7. Naši važni unutarnji organi, kao što su bubrezi, pluća i adrenalne žlijezde, imaju važnu ulogu u održavanju zdrave pH razine organizma. Za njihov pravilan rad stoga je važno uzimati alkalnu hranu. Unoseći alkalne namirnice oslobađamo tijelo kiselih ostataka i omogućujemo mu da ne troši energiju na uklanjanje viška kiselih ostataka, već se može posvetiti onome za što je stvoreno, a to je da uravnotežuje našu tjelesnu težinu i da nas što duže čini zdravima i energičnima.
Za alkalnost tijela, odnosno uravnotežen pH, najvažniji je dovoljan unos vode i zelenih alkalnih sokova zbog kojega su i kreirani Alkalni i Alkalni PLUS hladno prešani sokovi .Stoga ako smatrate da ste posljedne vrijeme  ‘zakiselili’ tijelo previše , odaberite 24 sata alkalni  paket Doctor Nutrition Bar-a , alkalizirajte se  dok mi mislimo na Vas i Vaše zdravlje !

Dr.Lejla Kažinić Kreho

BIO  ALKALNI PAKET- 325,00 kn

Paket sadrži 5 alkalnih sokova i 2 bademova mlijeka sa  bio chia sjemenkama  plus bio bademi i orasi.
Naši hladno prešani sokovi sadrže većinom  ekološke alkalne namirnice,a one za koje nismo sigurni da su ekološke , pripremamo ih specijalnom metodom / više u Naša filozofija.
Uz hladno prešane sokove dobivate i naše bademovo mlijeko spravljeno od sicilijanskih badema sa bio chia sjemenkama, bogato proteinima i omega 3 zdravim mastima,  što će pomoći stabiliziranju šećera u krvi.
Bio bademi i orasi  kao Vaš snack će Vam dati dodatnu energiju koja će prevenirati glad uz bogatstvo biljnih vlakana.

Danas ćete unijeti više od 2 kg zelenog zdravog alkalnog povrća u Vaše tijelo- koja nagrada našim vitalnim organima!!!

Kada ste se probudili
Elixir no.1

Međuobrok
Home made bademovo mlijeko sa bio chia sjemenkama

Drugi međuobrok
Elixir no.1

Ručak
Elixir no.2 sa bio orašastim plodovima

Medjuobrok
Home made bademovo mlijeko sa bio chia sjemenkama plus bio orašasti plodovi

Ranija večera
Elixir no.2 sa bio orašatim plodovima

Kasni međuobrok
Home made bademovo mlijeko sa chia sjemenkama

Pred samo spavanje
Elixir no.1

Comments

comments

error: Content is protected !!